Kunstenaar en webdesigner

Carla van den Berg Carla van den Berg (1955) is geboren in Zeist en heeft vanaf haar vroegste jeugd getekend. Op jonge leeftijd kreeg zij les van de kunstenaar Thaddeus van Eijsden (Nieuwe Haagse School) en later nog van verschillende andere kunstenaars.

Haar opleiding en werkervaring is erg divers, zij heeft onder andere de modevakschool gevolgd en de richting tekenen en textiele werkvormen op Ubbo Emmius (lerarenopleiding). Gedurende 10 jaar heeft zij zelf les gegeven in kleding ontwerpen, textielkunst en in striptekenen. Ook heeft Carla cartoons getekend voor de VPRO gids.

In de jaren '80 en '90 heeft Carla van den Berg zich intensief beziggehouden met textielkunst en werken in pastel en houtskool. Haar textielportretten zijn in die jaren bij verschillende (groeps)exposities tentoongesteld.

Op 1 januari 2001 is zij haar eigen bedrijf begonnen, CathDesign.nl, en in het voorjaar van 2003 heeft zij het project KunstConcept.nl opgezet.

Sinds begin 2005 werkt Carla als professioneel kunstenaar. Zij werkt met acryl op doek en ook op een unieke, eigen geperste ondergrond van papier. Soms worden er tijdens het proces van het papier maken takjes of draadjes raffia toegevoegd.

Verschillende stijlen, verschillende thema's

Er wordt niet uitsluitend in dezelfde stijl en techniek gewerkt, steeds opnieuw wordt een specifiek thema uitgediept. In de periode 2005/2006 hield Carla zich bezig met oude culturen en hun symboliek, en werd er geschilderd op de eigen geperste ondergrond die door de bijzondere textuur zeer goed aansluit bij het onderwerp. Sinds 2007 werkt zij voornamelijk met acryl/mixed media op doek en gaat haar werk een meer abstracter richting uit, thema's zijn mens, aarde en mystiek.

Carla van den Berg is lid van de Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars (BBK). Ook was zij medeoprichtster van het Oost-Groningse kunstenaarsgenootschap 'Kunst aan de rand van Nederland'.

Ouder werk:
Woman Godin Detail zelfportret

vorige   omhoog   volgende